Pages

11.22.2008

Kuş Üzümlü Börek

Malzemeler
2 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta
İçine:
50 Gr dolmalık fıstık
50 Gr kuş üzümü
250 Gr kıyma
1 Adet soğan
50 Gr margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem

.
Hazırlanışı

.Margarini bir tavaya koyup, eritin.
Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin.
Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin.
Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın.
Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun.
Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın.
Soğumaya bırakın.
Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın.
Yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın.
Üzerine fırça ile sütlü karışımından sürün.
Hazırladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin.
Ucundan başlayarak rulo yapın.
Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Kalan sütlü karışıma 1 Adet yumurtayı kırıp, çırpın.
Böreğin üzerine fırça ile bu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Kuş Üzümlü Börek yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.