Malzemeler
4 Adet yufka
200 Gram kıyma
1 Kilo yoğurt
1-2 Diş sarımsak
125 Gram tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Kızartmak için :
Ayçiçek yağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Yufkaları ince uzun şeritler halinde kesin ve kendi aralarında dörde bölün.
200 gr kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağıyla hafifçe kavurun.
Kestiğiniz yufkaların bir kenarına kıyma koyup, muska yada küçük sigara börekleri şeklinde sarın.
Mantıları ayçiçek yağında kızartın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Kırmızıbiberi 125 gr tereyağında kızdırın ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.
Kolay Mantı yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder