Malzemeler
150 gr tereyağı
1 Su bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
3 Adet yumurta
2 Su bardağından 2 parmak eksik un
1 Çay kaşığı vanilya
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Çırpma kabına 150 gr tereyağını alın ve üzerine pudra şekerini ekleyin.
Özleşene ve tereyağı beyaz bir renk alana dek yaklaşık 10 dakika çırpın.
Şekerli tereyağına teker teker ve sürekli karıştırarak yumurtaları ilave edin.
Yumurtalarla yağ özleştikten sonra elenmiş unu ekleyin.
1 Çay kaşığı vanilyayı ilave edin.
Çok fazla yoğurmamaya özen gösterin.
Hazırladığınız hamuru kurşun kalem kalınlığında ucu olan bir sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisine 3 santim arayla ve parmak uzunluğunda bir kere dolayarak sıkın.
Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
Kedidili Bisküvi yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder