Pages

11.25.2008

Kestaneli Kurabiye

Malzemeler
1 su bardağı ezilmiş kestane şekeri
yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 adet yumurta
10 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
50 gram çikolata

.Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Tozşekeri yumurta ile çırpın.
Ardından erimiş margarini ekleyin.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve tarçını karıştırın.
Ezilmiş kestane şekerini ilave edin.
Son olarak elenmiş unu ekleyin.
Yapışkan bir hamur elde edin.
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Yağlı kağıdı da hafiften yağlayın.
Hamurdan kaşık yardımıyla veya ellerinizi iyice yağlayarak parçalar koparın.
Şekilsiz olarak tepsiye sıralayın.
200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.
Pembeleştiğinde fırından çıkarıp yerlerinden oynatarak soğumaya bırakın.
Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatayı bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine akıtın.
Çikolata donduktan sonra servis yapın.
Kestaneli Kurabiye yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.