Malzemeler
90 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı margarin
4 Adet büyük boy yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1.5 Su bardağı un
Karamelli sos için :
Yarım su bardağından az margarin
1 Su bardağından biraz fazla kahverengi şeker
1 Çorba kaşığı krema
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Küçük bir tavada çikolata ve margarini arasıra karıştırarak, kısık ateşte eritin.
Eriyince ocaktan alın.
Derin bir kapta yumurtaları yüksek hızda çırpın.
Koyu bir görüntü aldığında tozşekeri ekleyin.
Ardından vanilyayı ilave ederek karıştırın.
Tavada erittiğiniz çikolata ve margarin karışımı ile unu ilave edin.
İyice karışana dek hamuru orta hızda karıştırın.
Hamurun yarısını yağladığınız kalıba boşaltın ve üzerini düzleyin.
Orta ısılı fırında üzeri kabuk tutana dek pişirin.
Bu arada karamelli sos için, margarin ve şekeri kalın tabanlı bir tavaya alın.
Orta ateş üzerinde ara ara karıştırarak şeker eriyene dek bekletin.
Şeker eridikten sonra ateşi yükseltin ve 1 dakika daha kaynatın.
Tavayı ateşin üzerinden indirin ve kremayı ekleyin.
Sıcak kalmasını sağlayın.
Karameli fırından çıkan yarı pişmiş katın üzerine yayın.
Kalan hamuru karamelin üzerine dökün.
Orta ısılı fırında 25-30 dakika daha pişirin.
Karamelli barı kalıbında soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
Karamelli Bar yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder