Pages

11.25.2008

Kalpli Kurabiye

Malzemeler
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker
18 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz badem
Çeyrek çay kaşığı vanilya
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerini süslemek için:
4 Adet yumurtanın akı
1 Su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
Yarım limonun suyu
Pembe şeker boyası

Mutfak
Zorluk 0
Süre 0 dk.
Kaç Kişilik 0
Yöntem
.
Hazırlanışı
Unu bir kaba eleyin.
Şekeri, margarini, yumurtaları, tozbademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın.
Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla ksin.
Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
Bu arada pembe ve beyaz süsleme kremasını hazırlayın.
Yumurta aklarını kar gibi olana dek iyice çırpın.
Pudraşekerini sürekli çırparak ekleyin.
Limon suyunu ilave edin.
Karışımın yarısına dilediğiniz miktarda pembe şeker boyası ekleyin ve iyice karıştırın.
Bisküviler soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız pembe karışımı sürün.
Pembe boya katmadığınız karışımı çok ince uçlu duyu olan krema torbasına doldurun.
Pembe karışım kuruduktan sonra beyazla dilediğiniz gibi şekiller çizin.
Kuruduktan sonra servis yapın.
Kalpli Kurabiye yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.