Malzemeler
125 gr margarin
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
2 Çay bardağı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Genişçe bir kabın içinde 125 gr margarin, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 2 çay bardağı tozşeker ve yarım paket kabartma tozunu iyice yoğurun.
Üzerine yavaş yavaş unu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Kakaoyu ekleyip, bir iki kere karıştırın.
Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kaparıp, yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
170 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kakaolu Kurabiye II yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder