Pages

11.22.2008

Kafes Böreği


Malzemeler
125 Gr margarin
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un
Yarım kg beyaz peynir
1 Demet maydanoz
1 Çay bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Derin bir kaba,parça parça margarini ve yoğurdu alın.
Karbonatı ve alabildiği kadar unu ekleyin.
İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde bir parçayı hamurdan koparıp ayırın.
Kalan hamuru yağlanmış yuvarlak bir kalıba veya tepsiye (tepsi fazla büyük olmasın)yayın.
Peyniri rendeleyin,ince ince kıyılmış maydanozla karıştırın ve hamurun üzerine yayın.
Ayırdığımız hamurdan ince ince şeritler yapın ve hamurun üzerine kafes biçimi verilecek şekilde yerleştirin.
1 çay bardağı süt ile 1 yumurta sarısını çırpın ve hamurun üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip,servis yapın.
Kafes Böreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.