Pages

11.22.2008

Karidesli Muska Börek

Malzemeler
Yarım kg yufka
300 gr küçük boy karides
2 Adet soğan
10 Adet sivribiber
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı toz hardal
1 Çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için:
Sıvıtağ

Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Öncelikle böreğin üzerini hazırlayın.
Bunun için karidesleri kaynar suda haşlayın.
Soğanı ve sivribiberleri hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ayıkladığınız karidesleri ilave edin.
1-2 dakika pişirip,tüm baharatları ekleyin.
10 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Yufkaları düzgün bir yere açın.
10 cm eninde uzunlamasına kesin.
Hazırladığınız harçtan içine koyup muska şelinde sarın.
Ucunu suyla ıslatıp kapatın.
Kızgın sıvıyağda kızartın.
Servis tabağını halka doğranmış soğan ve zeytinlerle süsleyip kızran börekleri bu tabağa çıkarın.
Soğumadan srvis yapın.
Karidesli Muska Börek yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.