Malzemeler
300 gr kadayıf
100 gr dil peyniri
Tuz
125 gr margarin
3 Adet yumurta
2 Su bardağı süt
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kadayıfın yarısını ayırıp, tepsiye yayın ve elinizle iyice bastırın.
Dil peynirini de kadayıfın üzerine yerleştirin.
Bir miktar tuz serpin.
Kalan kadayıfı da peynirlerin üzerine yayın.
Margarini eritip, soğumaya bırakın.
Yumurta ve sütü bir kapta karıştırın.
Kadayıfın üzerine bu karışımı gezdirin.
1 Gece buzdolabında bekletin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.
Kadayıf Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder