Malzemeler
5 Su bardağı un
1 Adet orta boy karakabak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yeteri kadar ılık su
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan orta boy parçalar hazırlayın ve merdane ile ince ince yufkalar açın.
Karakabağın kabuklarını soyup, doğrayın.
Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun.
Soğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabakların içine katın.
Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın.
Bohça haline getirin ve bir katına harvı koyun.
Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin.
Ters çevirin ve pişen yüzünü hafif yağlayıp, tekrar çevirin.
Diğer yüzünü de hafifçe yağlayın ve tekrar çevirin.
Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor.
Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
Sıcak olarak servis yapın.
Kabaklı Gözleme yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder