Pages

11.22.2008

Kabaklı Börek II

Malzemeler
3 Adet orta boy kabak
5 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet orta boy patates
2 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
50 gr eritilmiş margarin
3 Adet yufka
1 Demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Üzerine :
Susam ve çörekotu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Böreğin iç malzemesi için, kabakları kazıyın.
Rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Soğanı doğrayıp, 2-3 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
Ardından kabağı ile edip, ara sıra karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun.
Patatesi de rendenin iri tarafı ile rendeleyip, kabaklı karışıma ekleyin.
2 Dakika daha kavurduktan sonra tavayı ateşten alın.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış peyniri ekleyin.
Maydanozu ince doğrayıp, ilave edin.
Kalan sıvıyağı eritilmiş margarinle karıştırıp, içine çırpılmış yumurtayı ve 1 su bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın.
İlk yufkayı düz bir zemine serip, üzerine sütlü karışımdan sürün.
Kabaklı harcı yufkanın yarısına yayın.
Gevşek bir rulo halinde sarın.
Kendi etrafında dolayarak yuvarlak bir şekil verin.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine serpin.
Üzerine çörekotu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Kabaklı Börek II yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.