Pages

11.22.2008

Kabak Böreği

Malzemeler
1 kg yufka
1 Su bardağı beyaz peynir
1 Su bardağı süt
1 Demet dereotu
2 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı

Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı
Kabakların üzerlerini kazıyıp yıkayın ve rendeleyin.
İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin.
İkinci bir yufkayı buruşturarak serin.
Yumurta, yağ ve sütü karıştırın.
Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin.
Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına kabaklı harçtan döküp her tarafına tarafına yayın.
Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam edin.
Son olarak en üste de yağlı, sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin.
Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.
Kabak Böreği yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.