Pages

11.22.2008

İspanyol Böreği


Malzemeler
4 Adet yufka
4 Adet havuç
500 gr ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı

Havuçları temizleyip, rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın.
Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun.
Bir yufkayı mutfak tezgahına serin.
Margarini eritip yufkayı yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın.
Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın.
Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin.
Rulo şeklinde yayın.
Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.