Pages

11.22.2008

Ispanaklı Tepsi Böreği


Malzemeler
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr ıspanak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın.
Ispanakları yıkayıp, temizleyin.
Tuzlu suda haşlayın.
Sularını sıkarak doğrayın.
Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin.
Ispanağı da ekleyin.
Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün.
Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın.
Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın.
Tekrar yufka serin.
Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün.
170 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Ispanaklı Tepsi Böreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.