Pages

11.22.2008

Ispanaklı Kiş

Malzemeler
1 Kg ıspanak
500 Gr mantar
200 Gr dilimlenmiş kaşar peyniri
500 Gr rendelenmiş havuç
2 Çay kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı kekik
5 Yaprak Miflöy hamuru
2 Çorba kaşığı süt
1 Yumurta
Sos İçin:
2 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı un
2 Soğan
4 Kahve fincanı margarin
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp az haşlayın.
Kevgirle süzüp bekletin.
Mantarı ince ince doğrayarak az haşlayın.
Haşladığınız ıspanakları doğrayıp mantarla karıştırın.
Tuz ve kekik ilave edip bekletin.
Sosu hazırlamak için soğanı ince kıyın.
Tavada margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Unu ekleyip tekrar kavurduktan sonra sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Hazırladığınız sosa ıspanak ve mantar karışımını ekleyip karıştırın.
Miflöy hamurlarını hafif açın ve tepsisine yayarak tamamını kaplayın.
Üzerine hazırladığınız ıspanak karışımının yarısını ilave edin.
Üzerine hazırladığınız ıspanak karışımının yarısını ilave edin.
Üzerine havuç ve kaşar dilimlerini yerleştirin.
Kalan ıspanak karışımını da ekledikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Bir kapta 2 çorba kaşığı sütü ve 1 yumurtayı çırpın.
Ispanaklı kişin pişmesine 5 dakika kala fırından alıp üzerlerine süt ve 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
Ispanaklı Kiş yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.