Pages

11.22.2008

Islama Rulo Börek

Malzemeler
Yarım kg ıspanak
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Adet havuç
250 Gr kıyma
2 Adet yufka
1 Adet yumurta
Tuz
Karabiber
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp, ayıklayın.
Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
Rendelenmiş soğan ve havuçları ilave edip kavurun.
Kıymayı da ekleyip, kavurmaya devam edin.
Ispanakları ekleyip, suyu çekene kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ilave edin.
Ayrı bir yerde iki yufkayı üst üste koyun.
Üstteki yufkaya hazırlanan harcı yayın.
Yufkaları rulo biçiminde sarın.
Pamuk ipliği veya ibrişimle birkaç yerinden sarın.
Ruloyu tencereye yuvarlayarak alıp, üzerine çıkacak kadar su koyun.
15 dakika kaynatın.
Sudan alıp, süzgeçten geçirin.
Soğuyunca bıçak ile 3 parmak eninde kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine alın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Kızgın fırında 10 dakika pişirin.
Not:dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis yapabilirsiniz.
Islama Rulo Börek yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.