Pages

11.22.2008

Hint Böreği

Malzemeler
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tane kimyon
1 Çay kaşığı tane kişniş
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 Tatlı kaşığı toz kişniş
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Hamuru için :
Yarım kilo un
1 Çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı

Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İç malzemeyi hazırlayın.
1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin.
Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin.
1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın.
Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin.
Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
Her bir parçayı huni şeklinde sarın.
Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun.
Ağız kısmını sıkıca kapatın.
Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.
Hint Böreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.