Malzemeler
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tane kimyon
1 Çay kaşığı tane kişniş
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 Tatlı kaşığı toz kişniş
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Hamuru için :
Yarım kilo un
1 Çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İç malzemeyi hazırlayın.
1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin.
Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin.
1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın.
Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin.
Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
Her bir parçayı huni şeklinde sarın.
Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun.
Ağız kısmını sıkıca kapatın.
Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.
Hint Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder