Malzemeler
500 gr un
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
100 gr krema
Karışım için :
1 Kilo krem peynir
3 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Unu, sıvıyağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerine sıvıyağ sürerek bir kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın.
Hamuru bir bütün halinde 1 santim kalınlığında açın.
üzerine bir bıçak yardımıyla peynir karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın.
Dört parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin.
Üzerine karışımından dökün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Hırvat Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder