Malzemeler
Yarım kilo koyun kıyması
Yarım kilo patates
1 Su bardağı et suyu
40 gr margarin
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı hardal
1 Fiske muskat rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırın.
Tuz ve karabiber serpin.
Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katın.
Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırın.
Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayın.
Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin.
İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyun.
Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yedirin.
Sonra bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatın.
Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayın.
Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyin.
Kıymanın üstüne püreyi boşaltın.
Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 dereceye ayarlanmış fırına sürün.
Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapın.
Hakan Böreği yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder