Pages

11.25.2008

File Bademli Bisküvi

Malzemeler
1 Su bardağı pudra şekeri
120 gr tereyağı
3 Adet yumurta
1 Kahve kaşığı vanilya
1.5 Su bardağı ince kıyılmış badem
2 Su bardağı un
Üzerine :
1 Adet yumurtanın akı
Dövülmüş badem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

Hafifçe yumuşatılmış tereyağını 1 su bardağı pudra şekeri ile birlikte çırpma kabına alın.
Tereyağı beyazlaşana dek hiç ara vermeden 10 dakika çırpın.
Yumurtaları teker teker karışımın içine ekleyin.
Bu arada çırpmaya devam edin.
1 Kahve kaşığı vanilya, 1.5 su bardağı ince kıyılmış bademi ve 2 su bardağı unu ekleyin.
Malzemeler özleşene dek iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
1 Saat sonra hafif unlanmış bir zeminde hamuru yarım santim kalınlığında açın.
Dilediğiniz şekilde bisküvi kalıplarıyla kesin.
Üzerine 1 adet yumurta akını sürün.
Dövülmüş badem serpin.
Orta ısılı fırında bisküvilerin üzeri pembeleşene dek pişirin (yaklaşık 15 dakika).
File Bademli Bisküvi yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.