Malzemeler
1 Su bardağı pudra şekeri
120 gr tereyağı
3 Adet yumurta
1 Kahve kaşığı vanilya
1.5 Su bardağı ince kıyılmış badem
2 Su bardağı un
Üzerine :
1 Adet yumurtanın akı
Dövülmüş badem
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
.
Hazırlanışı
Hafifçe yumuşatılmış tereyağını 1 su bardağı pudra şekeri ile birlikte çırpma kabına alın.
Tereyağı beyazlaşana dek hiç ara vermeden 10 dakika çırpın.
Yumurtaları teker teker karışımın içine ekleyin.
Bu arada çırpmaya devam edin.
1 Kahve kaşığı vanilya, 1.5 su bardağı ince kıyılmış bademi ve 2 su bardağı unu ekleyin.
Malzemeler özleşene dek iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
1 Saat sonra hafif unlanmış bir zeminde hamuru yarım santim kalınlığında açın.
Dilediğiniz şekilde bisküvi kalıplarıyla kesin.
Üzerine 1 adet yumurta akını sürün.
Dövülmüş badem serpin.
Orta ısılı fırında bisküvilerin üzeri pembeleşene dek pişirin (yaklaşık 15 dakika).
File Bademli Bisküvi yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder