Pages

11.25.2008

Fıstık Ezmeli Bisküvi

Malzemeler
1.5 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı yulaf ezmesi
1 Su bardağı kahverengi şeker
Yarım su bardağı tereyağ
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya esansı
Kreması için :
Yarım su bardağından biraz fazla fıstık ezmesi
Yarım su bardağından az tereyağı
Yarım çorba kaşığı badem likörü
1 Çay kaşığı vanilya esansı
1.5 Su bardağı pudra şekeri
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Unu, karbonatı, taçını ve yulaf ezmesini bir kapta karıştırın.
Başka kapta şeker ve tereyağını krema kıvamını alana dek mikserle çırpın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyin.
Orta hızla karıştırmaya devam edin.
Unlu karışımı ekleyin.
Düşük hızda malzemeler yarı yarıya karışana dek çırpın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
Herbir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın.
Üzerini plastik bir folyo ile kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
Sonra unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
5 Santim çapında yuvarlaklar kesin.
Yağlanmış bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 13-15 dakika pişirin.
Bisküvileri hemen soğuk ve düz bir zemine alın.
Kreması için fıstık ezmesini, tereyağını, badem likörünü, vanilya esansını ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Kremayı bisküvilerin yarısının üzerine sürün.
Diğer bisküvileri de onların üzerine kapatıp, servis yapın.
Fıstık Ezmeli Bisküvi yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.