11.22.2008
Etli Bohça Börek
Malzemeler
8 Adet kare milföy hamuru
500 gr bonfile
8 Tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Adet domates
1 Adet soğan
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı susam
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurun.
Domatesi ilave edip, karıştırın.
Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tuz ve karabiber serpin.
Tencereyi ateşten alın.
İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alın.
Etleri küp küp doğrayın.
Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave edin.
Bohça şeklinde katlayın.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Etli Bohça Börek yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder