Pages

11.22.2008

Erzincan Ketesi

Malzemeler
1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin.
Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin.
Hamuru 12 parçaya bölün.
Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın.
Hamurun iki ucunu ortaya katlayın.
1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun.
2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.
Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
Elle bastırıp, hamuru açın.
Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Erzincan Ketesi yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.