Malzemeler
125 Gr erişte
3 Yufka
3 Yumurta
125 Gr tereyağı
2 Su bardağı süt
250 Gr beyaz peynir
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Beyaz peyniri ufalayın.
Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
Tereyağını eritip soğutun.
Yumurta,tereyağı ve sütü karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
Hazırladığnız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufkayı yayın.
Hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufka yayın ve tekrar sütlü karışımla ilave ıslatın
Üzerine erişteyi yayıp düzeltin.
Peyniri ilave edip yarım yufka döşeyin ve sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı yayın.
Böreğin üzerine kalan karışımı gezdirerek döküp önceden ısıtılmış fırında en az 30-35 dakika pişirin.
Erişteli Su Böreği yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder