Pages

11.21.2008

Erişteli Su Böreği

Malzemeler
125 Gr erişte
3 Yufka
3 Yumurta
125 Gr tereyağı
2 Su bardağı süt
250 Gr beyaz peynir
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Beyaz peyniri ufalayın.
Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
Tereyağını eritip soğutun.
Yumurta,tereyağı ve sütü karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
Hazırladığnız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufkayı yayın.
Hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufka yayın ve tekrar sütlü karışımla ilave ıslatın
Üzerine erişteyi yayıp düzeltin.
Peyniri ilave edip yarım yufka döşeyin ve sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı yayın.
Böreğin üzerine kalan karışımı gezdirerek döküp önceden ısıtılmış fırında en az 30-35 dakika pişirin.
Erişteli Su Böreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.