Malzemeler
4 Orta boy enginar
2 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet patates
1 Adet havuç
4 Çorba kaşığı beyaz peynir
Yarım fincan sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarları yumuşayana dek limonlu suda haşlayın.
Patates ve havucu haşladıktan sonra soyup, ezerek püre haline getirin.
İçine 4 çorba kaşığı beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, yarım fincan sıvıyağı, tuz karabiberi ekleyip karıştırın.
Bir yufkayı düz bir zemine serin.
Yarım çay bardağı sıvıyağı, sütü yumurta ve 3 çorba kaşığı yoğurdu çırparak yufkanın üzerine sürün.
Üzerine ikinci yufkayı serip, harcı bolca sürün.
Daha sonra yufkaları dörde katlayıp, bir tabak yardımıyla yuvarlaklar elde edin.
Enginarların birini ikili yufkanın ortasına yerleştirin.
Hazırladığınız harcı enginarların ortasına tepeleme koyun.
Yufkayı alüminyum folyo yardımıyla bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 200 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirin.
Enginar Böreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder