Pages

11.19.2008

Brokoli Ve Mantarlı Kiş

Malzemeler
Hamur için :
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta sarısı
5 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
4 Çorba kaşığı su
Tuz
İç malzemesi :
1 Baş brokoli
200 gr mantar
2 Diş sarımsak
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Peynirli krema için :
3 Adet yumurta
2 Adet yumurta sarısı
2 Su bardağı süt
2.5 Su bardağı krema
60 gr parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 85 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Un, yumurta sarısı, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve suyu karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun.
Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Hamuru top şekline getirip, nemli bezle örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Kalın bir merdane ile açıp, tart kalıbına yerleştirin.
Kalıbın kenarlarından sarkan hamurları kesin.
Çatalla hamuru birkaç yerinden delip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Brokolilerin sapını kesip, ayıklayın ve tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Süzgece alıp, soğuk sudan geçirin ve süzün.
Mantar ve sarımsakları doğrayın.
Tereyağını tavada eritip, sarımsak mantarları ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
3 Adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, süt, krema, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın.
Mantarlı karışımı ve brokoli çiçeklerini hamurun üzerine yayın.
Peynirli kremayı sebzelerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
Ilık olarak servis yapın.
Brokoli Ve Mantarlı Kiş yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.