Pages

11.19.2008

Bulgurlu Börek


Malzemeler
2 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Fincan çekilmiş ceviz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı susam
Yarım Çay kaşığı tuz
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
Soğanı soyup kıyın.
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
Kıymayı ilave edip kavurun.
Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin.
Üzerine suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yufkaları sıvıyağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin.
Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın.
Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serperek fırına veriniz.
Bulgurlu Börek yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.