Malzemeler
Hamur için :
20 Çorba kaşığı un
150 gr margarin
1 Çay bardağı su
İç malzemesi için :
1 Adet kabak
1 Demet taze soğan
2 Adet domates
2 Çorba kaşığı tavuk eti
1 Su bardağı bezelye
Sos malzemesi için :
1 Su bardağı süt
100 gr krema
2 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Kırmızıbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur hazırlayın.
Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kenarları dışarı gelecek şekilde bir fırın tepsisine yayın.
Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin.
Küp şeklinde doğrayıp, tavuk eti ve bezelyeyle birlikte hamurun üzerine yayın.
Sos malzemesini karıştırıp, sebzelerin üzerine dökün.
200 dereceli fırında 45 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Bezelyeli Kiş yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder