Pages

11.18.2008

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması


Malzemeler
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği
Mutfak
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber

.
Hazırlanışı

Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.