Pages

11.18.2008

Dana Rosto


Malzemeler
1.5 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı
Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiber serpin.
Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın.
Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın.
3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın.
Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun.
Yanına hazırladığınız domates gezdirin.
Üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın.
10 Dakika dinlendirin.
Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Dana Rosto yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.