11.24.2008
Ballı Kurabiye
Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
3 Adet yumurtanın sarısı
Yarım su barağı süt
1 Çorba kaşığı bal
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine :
2 Adet yumurtanın akı
1.5 Su bardağı dövülmş ceviz
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.
Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin.
Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin.
Gerekirse un ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru birkaç dakika dinlendirin.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın.
Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
Ballı Kurabiye yemek tarifleri
Engelli Reklam.
Etiketler:
Kurabiyeler ve Bisküviler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder