Pages

11.24.2008

Ballı Kurabiye


Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
3 Adet yumurtanın sarısı
Yarım su barağı süt
1 Çorba kaşığı bal
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine :
2 Adet yumurtanın akı
1.5 Su bardağı dövülmş ceviz
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem

Hazırlanışı

Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.
Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin.
Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin.
Gerekirse un ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru birkaç dakika dinlendirin.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın.
Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
Ballı Kurabiye yemek tarifleri
Engelli Reklam.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.