Malzemeler
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.
Ballı Gevrek yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder