Pages

11.24.2008

Ballı Gevrek

Malzemeler
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.
Ballı Gevrek yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.