Pages

11.24.2008

Ayvalı Esmer Bisküvi

Malzemeler
1 Adet ayva
1 Çay bardağı tozşeker
1 Su bardağı kepekli un
1.5 Su bardağından biraz az un
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker
1 Adet yumurta
100 gr margarin
Yarım paket kabartma tozu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

Hazırlanışı
Öncelikle ayvanın kabuğunu soyun.
Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin.
Ayva dilimlerini ve çekirdeklerini şekerle birlikte tencereye aktarın.
Kısık ateşte pişirin.
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra piien ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
Kepek unu, buğday nişastası, tozşeker, yumurta, margarin, kabartma tozu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun.
Hamurun çok yumuşak ise geri kalan yarım su bardağı unu ekleyin.
İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milim kalınlığında açın.
Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar bisküviler kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasını çok hafif bastırın.
Çukurun içine ayva püresini koyun.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Ayvalı Esmer Bisküvi yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.