Pages

11.19.2008

Alt Üst Böreği

Malzemeler
750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle unu ekleyin.
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun.
Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.
İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın.
Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin.
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın.
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin.
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın.
İki hamuruda merdaneyle biraz açın.
Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin.
Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin.
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın.
Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin.
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Alt Üst Böreği yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.