Pages

11.19.2008

Açma Börek

Malzemeler
4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba alın.
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Açma Börek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.