Pages

11.24.2008

Ahududu Reçelli Bisküvi

Malzemeler
1 Su bardağı pudra şekeri
7 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurtanın sarısı
Alabildiğince un
1 Su bardağından 2 parmak eksik hindistancevizi
Ahududu reçeli
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

Pudra şekerini, 7 çorba kaşığı margarini, yumurta sarılarını ve hindistancevizini bir kaba aktarın.
Bu malzemeye gerektiği kadar un ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
15-20 Dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Bir parçayı oklava yardımı ile 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın.
Küçük bir yuvarlak kalıp yardımıyla hamuru kesin.(çay bardağı olabilir)
Bu yuvarlakların ortasına birer çay kaşığı ahududu reçeli koyun.
Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açıp, kesin.
Reçel koyduğunuz yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin.
Çatal yardımıyla kenarlarına şekil vererek kapatın.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
Fırından alıp, üzerlerine ahududu reçeli koyarak servis yapın.
Ahududu Reçelli Bisküvi yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.