Malzemeler
1 Adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr margarin
İçi İçin:
6 Su bardağı dövülmüş fındık
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Hamur için 1 adet yumurtayı, çetrek su bardağı pudra şekerini, 2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp, küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.
Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.
İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı, 4 adet yumurtayı, 2 Çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.
En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı halinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Soğuttuktan sonra servis yapın.
Artılı Kurabiye yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder