Pages

11.24.2008

Artılı Kurabiye

Malzemeler
1 Adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr margarin
İçi İçin:
6 Su bardağı dövülmüş fındık
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı

Hamur için 1 adet yumurtayı, çetrek su bardağı pudra şekerini, 2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp, küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.
Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.
İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı, 4 adet yumurtayı, 2 Çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.
En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı halinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Soğuttuktan sonra servis yapın.
Artılı Kurabiye yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.