Pages

11.24.2008

Üzümlü Çörek


Malzemeler
Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardağı)
1 Çay kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
İç malzemesi :
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
50 gr esmer şeker (3 çorba kaşığı)
100 gr karışık kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı sıcak şekerli su
Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 9
Yöntem

Hazırlanışı

23 santimlik kare bir kek kalıbını yağlayın.
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın.
Daha sonra kabın üzerini bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
İç malzemesini karıştırın.
Hamuru 35 santimlik bir kare şeklinde açın, meyveli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklindeki hamuru 9 eşit parçaya kestikten sonra yağlanmış kare kek kalıbına dizin ve 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Hamur sıcakken üzerine şekerli suyu dökün.
15 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Üzümlü Çörek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.