11.24.2008
Üzümlü Çörek
Malzemeler
Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardağı)
1 Çay kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
İç malzemesi :
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
50 gr esmer şeker (3 çorba kaşığı)
100 gr karışık kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı sıcak şekerli su
Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 9
Yöntem
Hazırlanışı
23 santimlik kare bir kek kalıbını yağlayın.
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın.
Daha sonra kabın üzerini bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
İç malzemesini karıştırın.
Hamuru 35 santimlik bir kare şeklinde açın, meyveli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklindeki hamuru 9 eşit parçaya kestikten sonra yağlanmış kare kek kalıbına dizin ve 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Hamur sıcakken üzerine şekerli suyu dökün.
15 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Üzümlü Çörek yemek tarifleri
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder