11.12.2008
Yoğurtlu Pirinç Çorbası ( Kel Lebeniye )
Malzemeler
1 Su bardağı nohut
2 Su bardağı pirinç
8-10 Su bardağı et suyu
3 Su bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz
NOT : Nohudu akşamdan ıslatın.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayın.
Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayın.
Nohutları ilave edip pişirin.
Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpın.
Kısık ateşte karıştırarak ılıtın.
Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltın.
Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz.
Yoğurtlu Pirinç Çorbası ( Kel Lebeniye ) yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder