Pages

11.12.2008

Taze Bezelye Çorbası


Malzemeler

1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
2 Adet kabak
8-10 Adet taze fasulye
10-12 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün.
Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin.
Un pembeleşinceye kadar kavurun.
Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin.
2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin.
Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin.
Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin.
Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın.
Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın.
Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın.
Taze Bezelye Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.