Malzemeler
3 Adet yufka
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
125 gr eritilmiş margarin
Haşlanmış tavuk eti
Haşlanmış bezelye
Kaşar peyniri
Tuz, kırmızıbiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kapta 2 adet yumurta, yarım su bardağı süt ve eritilmiş margarini iyice karıştırın.
Yufkaların arasına bu karışımı sürerek üst üste dizin.
Yufkaların içine koyacağınız kalıptan daha büyük bir bardakla yufkalardan yuvarlaklar kesin.
Hafifçe yağlanmış kalıplara yerleştirin.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın.
Haşladığınız tavuk etini küçük doğrayın ve bezelye ile karışrırın.
Kırmızıbiber ve tununu ayarlayın.
Hazırladığınız bu karışımı yufkaların içine doldurun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yufkaların kenarları hafifçe kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Tavuklu Sepet yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder