Pages

11.12.2008

Tatar Çorbası

Malzemeler

2 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet patates
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 Çorba kaşığı un
Tuz, karabiber kuru nane
Yeterince su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Tencereye yağı alıp, eritin.
Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin.
Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun.
Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.
Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin.
Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin.
Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin.
Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin.
Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin.
Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Tatar Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.