11.23.2008
Su Böreği I
Malzemeler
Yarım kg un
4 Adet yumurta
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar nişasta
İçi için :
400 Gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Sos için :
1 Su bardağı süt
250 Gr tereyağı
3 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun.
Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Nişasta ile kağıt kalınlığında açın.
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin.
Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin.
Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın.
Açtığınız hamurları kaynar suda haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün.
Üzerine harcını koyun ve kalan 4 hamuru da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
Kalan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Su Böreği I yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder