Pages

11.23.2008

Su Böreği I


Malzemeler
Yarım kg un
4 Adet yumurta
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar nişasta
İçi için :
400 Gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Sos için :
1 Su bardağı süt
250 Gr tereyağı
3 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun.
Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Nişasta ile kağıt kalınlığında açın.
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin.
Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin.
Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın.
Açtığınız hamurları kaynar suda haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün.
Üzerine harcını koyun ve kalan 4 hamuru da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
Kalan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Su Böreği I yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.