Pages

11.18.2008

Sebzeli Rulo Et


Malzemeler
4 İnce dilim dana biftek
4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
Sirke ilave edip, ateşten alın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Patatesleri soyup yıkayın.
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
Akan suyun altında yıkayıp süzün.
Sebzeli Rulo Et yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.