11.18.2008
Sebzeli Kuzu Kol Sarma
Malzemeler
750 gr kemiksiz kuzu kol
2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
Tuz, karabiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Havuçları temizleyip iri iri doğrayın.
6-7 dakika diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın.
İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayın.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın.
Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştirin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Pişen et sarmalarını fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Sebzeli Kuzu Kol Sarma yemek tarifleri
.
Etiketler:
Et Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder