Malzemeler
150 gr un
30 gr margarin
Yeteri kadar süt
1 Tutam tuz
50 gr salam
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Unu eleyip, hamur yoğuracağınız zemine alın.
Ortasını havuz gibi açın.
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuzu ve arasıra damlatılacak yeteri kadar sütü katarak karışımı yoğurun.
Hamur haline gelince üzerini nemli bir bezle örtün.
Buzdolabında 3 saat dinlendirin.
Hamuru ve hamur yoğuracağınız zemini hafifçe unlayın.
Merdane ile açarak 1-2 milimetrelik bir yufka elde edin.
Küçük ağızlı bir bardakla bu yafkadan 30 kadar yuvarlak kesin.
Önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine küçük parçalara doğranmış salamı serpiştirin.
Tepsiyi fırına sürüp, orta ısıda kurabiyeleri kızarana dek pişirin.
Kurabiyeler kızarınca bunları fırından çıkarıp, sıcak olarak serivs yapın.
Salamlı Kurabiye yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder