11.25.2008
Reçelli Kurabiye
Malzemeler
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
.
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.
Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Bir saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın.
Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin.
Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın.
Reçelli Kurabiye yemek tarifleri
.
Etiketler:
Kurabiyeler ve Bisküviler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder