Pages

11.25.2008

Reçelli Kurabiye


Malzemeler
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.
Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Bir saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın.
Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin.
Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın.
Reçelli Kurabiye yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.