Malzemeler
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet kuru soğan
250 gr kıyma
2 Adet patlıcan
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydonoz
3-4 Adet yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Ayçiçekyağı
Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı
.
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sote edin.
Kıymayı ekleyin.
Rengi değişene dek kavurun.
1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydonozu ilave edip, ateşten alın.
Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp, kıymalı harcın üzerine ekleyin.
Ayrı bir yerde yarım su bardağı sütü, suyu ve ayçiçekyağı karıştırın.
Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin.
Bir fırça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün.
Yufkayı, yuvarlak kenarları ortada birleşecek şekilde katlayın.
Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün ve 4 e kesin.
Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun.
Kenarları içe doğru kapatın.
Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sürün.
diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Patlıcanlı Börek I yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder