11.23.2008
Patatesli Tepsi Böreği
Malzemeler
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın.
Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün.
Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin.
Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin.
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın.
Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün.
170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın.
Patatesli Tepsi Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder